Boligforeninger: Tag over hovedet til hver 6. dansker

Hver 6. dansker bor i en almen lejebolig, som der findes ca. 600.000 af på landsplan. Så landets 511 boligorganisationer spiller en central rolle i, at 965.000 danskere hver dag og nat har tag over hovedet. Læs mere om vores samarbejde med Arbejdernes Boligforening.

Arbejdernes Boligforening bygning

Arbejdernes Boligforening

Arbejdernes Boligforening i Odense er Danmarks 4. ældste bo­li­gor­ga­ni­sa­tion. Den er stiftet i 1916 (Arbejdernes Landsbank er fra 1919) i en tid, hvor et stigende antal danskere flyttede til de større byer for at finde arbejde. 

Arbejdernes Boligforening i Odense administrerer, udlejer og vedligeholder i dag ca. 3.100 boliger, der omfatter lejligheder, rækkehuse, gårdhavehuse, se­ni­o­r­bo­fæl­les­ska­ber, ungdomsboliger og almindelige familieboliger. 

Boligerne er primært placeret i Odense, Kerteminde, Langeskov, Faaborg og Vissenbjerg og dækker dermed en god bid af Fyn i næsten alle retninger. 

”Vi er meget glade for Anders Rahbæk (fra Kapitalforvaltning, red.) Han er virkelig god til at formidle og forklare svært stof, så det også er til at forstå for vores afdelingsbestyrelser,”
Lene Olsen, økonomiansvarlig i Arbejdernes Boligforening

Bank for bo­lig­for­e­nin­ger

Arbejdernes Boligforening rimer næsten på Arbejdernes Landsbank, og der er også flere ligheder. Begge har rødder i ar­bej­der­klas­sen ca. 100 år tilbage og deler fortsat mange værdier som bl.a. fællesskab, åbenhed og gode muligheder for alle. Arbejdernes Landsbank har i mange år været bank og sam­ar­bejds­part­ner for mange bo­lig­for­e­nin­ger og har derfor opbygget en betydelig viden om ejen­domsad­mi­ni­stra­tion. 

Samarbejdet med banken

Lene Olsen, øko­no­mi­ansvar­lig i Arbejdernes Boligforening siden 2019, samarbejder med flere forskellige personer i Arbejdernes Landsbank. Hun fortæller, at de især er glade for den lokale er­hvervs­sup­por­ter. 

”Han er superhurtig og effektiv og kender tingene ned i detaljen. Det er sjældent, at der ikke bliver leveret. Som erhvervsbank er det vigtigt at være klar, og jeg vil sige, at I har oppet jer og bevæger jer i den rigtige retning,” siger Lene Olsen fra Arbejdernes Boligforening.

Hvad bruger I banken til som bo­li­gor­ga­ni­sa­tion?

”Vi har en masse indgående hus­le­je­ind­be­ta­lin­ger, og så har vi også en del udbetalinger og mul­ti­be­ta­lin­ger. Vi har også nogle byggelån i forbindelse med et nybyggeri i Langeskov og tre renoveringer i Odense, Langeskov og Faaborg,” fortæller Lene Olsen.

Investering i aktier er nu muligt for almene bo­lig­for­e­nin­ger

Som noget nyt er det i 2023 blevet muligt for almene bo­li­gor­ga­ni­sa­tio­ner at placere op til 30 pct. af de opsparede midler i aktier - tidligere var det kun obligationer. Det giver nye muligheder for at få foreningens formue til at vokse. I den forbindelse har Arbejdernes Boligforening været meget tilfreds med rådgivningen og det praktiske fra Arbejdernes Landsbank: 

”Vi er meget glade for Anders Rahbæk (fra Ka­pi­tal­for­valt­ning, red.) Han er virkelig god til at formidle og forklare svært stof, så det også er til at forstå for vores af­de­lings­be­sty­rel­ser,” siger Lene Olsen.

Mød flere af vores kunder