Boligpriserne med klar pil op i 2. kvartal

Boligpriserne er igen flyvende. Det er den største kvartalsvise prisstigning i tre år.

Sommerhuse Der Flager Med Dannebrog

Nye tal fra Finans Danmark viser, at boligpriserne steg i 2. kvartal. Huspriserne steg med 2,9%, lej­lig­heds­pri­ser­ne med 4,5% og som­mer­huspri­ser­ne med 5,2%.

Bolighandlerne havde ligeledes pæn pil op i 2. kvartal. Samlet blev der handlet 17.617 boliger i kvartalet. Det er 28% flere end kvartalet før og 11% flere sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Boligpriserne er igen flyvende. Det er den største kvartalsvise prisstigning i tre år. Et solidt fundament af høj beskæftigelse, stigende lønninger og begyndende rentefald er med til at give medvind igen. Vi forventer, at de positive takter på boligmarkedet fortsætter i den nære fremtid. Også handlerne har fint momentum, hvor der i 2. kvartal blev handlet det højeste antal boliger siden slutningen af 2021.

Sammenlignet med for et år siden er huspriserne knap 5% højere i dag, mens lej­lig­heds­pri­ser­ne er steget mere end 6% og som­mer­huspri­ser­ne med knap 4%.

Vi forventer, at nuværende og mere positive takter på boligmarkedet. Boligpriserne ser vi med yderligere pil op for året, hvor grundlaget for boligmarkedet ser fornuftigt ud. Der er kommet rentefald på menuen, og beskæftigelsen slår rekord efter rekord. En glimrende cocktail for bo­lig­pris­stig­nin­ger.

Relaterede artikler