Færrest antal tvangsauktioner i 18 år

Fortsætter det meget lave antal tvangsauktioner året ud, så er det ikke usandsynligt, at vi kan stå med færrest tvangsauktioner siden 2006.

Gade Med Brosten Og Parkerede Biler

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at der i august blev bekendtgjort 118 tvangs­auk­tio­ner, når vi tager højde for sæson. Dermed fortsætter det lave antal tvangs­auk­tio­ner ufortrødent.

Tvangs­auk­tio­ner­ne ligger utrolig lavt. Indtil videre har 2024 budt på 7% færre tvangs­auk­tio­ner end de samme måneder sidste år. Og fortsætter det meget lave antal tvangs­auk­tio­ner året ud, så er det ikke usandsynligt, at vi kan stå med færrest tvangs­auk­tio­ner siden 2006. Der er ikke umiddelbart noget, som tyder på en ny stigning i tvangs­auk­tio­ner­ne. Boligmarkedet viser gode takter, og boligejerne er solide med rekordhøj beskæftigelse og stærk betalingsevne.

Årets første otte måneder har budt på i alt 902 tvangs­auk­tio­ner, mens de lød på 974 i de samme måneder i 2023. I 2022 var der 869 tvangs­auk­tio­ner i samme periode, og 2022 bød da også samlet set på det laveste antal tvangs­auk­tio­ner siden 2006.

Den solide betalingsevne blandt boligejerne skyldes især det stærke arbejdsmarked. Rekordhøj beskæftigelse og lav ledighed gør det alt andet lige lettere at betale sine regninger – også selvom renter og inflation har gjort det markant dyrere at være både dansker og boligejer. I tillæg betyder de gode takter på boligmarkedet, at det ovenikøbet er lettere at sælge sin bolig i fri handel, hvis der alligevel skulle opstå problemer med at betale terminen og således forhindre, at man ender på en tvangsauktion.

Det er ikke kun antallet af tvangs­auk­tio­ner, som befinder sig meget lavt. Boligejernes restancer er også meget lave, og er et udtryk for, at næsten alle boligejere betaler deres re­al­kre­dit­ter­min til tiden. Også antallet af personer, som bliver registreret i RKI, ligger lavt – faktisk rekordlavt i 1. halvår af 2024. Og det er med til at understrege den solide og stærke betalingsevne blandt danskerne.

Med de nuværende udsigter, så forventer vi, at tvangs­auk­tio­ner­ne holder sig omkring sit nuværende niveau, da dansk økonomi klarer sig ganske godt, og der ikke er udsigt til store stigninger i ledigheden.

Relaterede artikler