August tæt på 7.000 bolighandler

Bolighandlerne ligger lunt i svinget, hvor august kommer i forlængelse af flere gode måneder for boligsalget.

Et Par Står Og Krammer I En Tom Lejlighed

Nye tal fra Boligsiden viser, at antallet af bolighandler lød på 6.659 i august. Det er 1,7% flere end i juli. Det er helt normalt, at august ofte byder på flere bolighandler end i juli, hvor mange holder sommerferie. Og tager vi højde for den sæson, så stod antallet af bolighandler nogenlunde uændret fra juli til august. Antallet af handler fordeler sig med 4.372 huse, 1.321 lejligheder og 966 sommerhuse.

Bolighandlerne ligger lunt i svinget. August tegner sig for næsten 7.000 bolighandler, og det kommer i forlængelse af flere gode måneder for boligsalget. Der er da også flest med­vinds­fak­to­rer på boligmarkedet i øjeblikket. Renterne peger lidt ned, rekordmange er i arbejde og mange oplever fremgang i købekraften på baggrund af lav inflation og høje lønstigninger. Vi forventer, at den positive fremgang fortsætter på boligmarkedet.

Indtil videre har 2024 budt på i alt 51.262 bolighandler. Det er 8,3% flere end sidste år, og næsten identisk med årene 2017-2019, inden corona ændrede billedet totalt. I 2020 og 2021 blev der på blot to år solgt ca. 200.000 boliger.

Ser vi på de tre boligtyper, så er det særligt huse og sommerhuse, som trækker op for året som helhed. Huse præsterer et salg, som er 9,9% bedre end samme tid sidste år, mens det for sommerhuse er 11,2%. Omvendt har lejlighederne det stadig svært, selvom antallet af solgte lejligheder er en lille spids bedre end samme tid sidste år. Sammenlignet med tiden før corona, er der dog et stykke vej endnu for lejlighederne.

Boligmarkedet får positiv hjælp flere steder fra. Rekordmange er i arbejde, lønningerne løber igen hurtigere end priserne, og der er ro på inflationen. I tillæg har vi de seneste par måneder set renterne falde, og det er også positivt for boligmarkedet. Det mærkbart højere boligudbud er dog med til at holde snor i boligpriserne. Samlet set er vi positive på boligmarkedets vegne, og der er grobund for gode takter i efteråret.

Relaterede artikler