Arbejdstid og lønsum i fremgang

Fremgangen betyder, at vi både arbejder mere og får mere i lønningsposen samlet set. Det skyldes, at vi er rekordmange i beskæftigelse, hvor næsten 3 mio. personer er i arbejde, og at lønningerne samtidig peger opad.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev arbejdet i alt 1.067 mio. timer i 2. kvartal. Det er en fremgang på 3,6 mio. timer end i 1. kvartal svarende til 0,3%. Over det seneste år er arbejdstiden øget med 12 mio. timer eller 1,1%. Ser vi på den samlede lønsum, så er den også vokset med 1,3% i 2. kvartal set i forhold til 1. kvartal. Over det seneste år betyder det, at lønsummen er vokset med 5,0%.

Danskernes samlede arbejdstid og lønsum slår endnu en gang rekord i 2. kvartal. Fremgangen betyder, at vi både arbejder mere og får mere i lønningsposen samlet set. Det skyldes, at vi er rekordmange i beskæftigelse, hvor næsten 3 mio. personer er i arbejde, og at lønningerne samtidig peger opad.

De positive tal for arbejdstid og lønsum er et glædeligt nøgletal fra ar­bejds­mar­ke­det. Ar­bejds­mar­ke­det står på bundsolide stolper. Beskæftigelsen slår rekord, og alene i 2023 er der kommet omkring 23.000 flere personer i arbejde. Farten er dog på vej ned på ar­bejds­mar­ke­det. Ledigheden har peget op i den seneste tid, hvor 14.000 flere har stillet sig i ar­bejds­løs­heds­kø­en, mens også antallet af stil­lings­op­slag har forladt det tårnhøje niveau under corona.

Fremgangen i arbejdstid og lønsum er langtfra lige så kraftig, som vi har set fra midten af 2020 til starten af 2022. Den kvartalsvise stigning i arbejdstid er droslet en del ned over de seneste kvartaler, men er altså fortsat positive.

Relaterede artikler