12 mio. turistovernatninger i juli

Juli bød for sjette år i træk på mere 12 mio. overnatninger på landets overnatningssteder.

Sommerhuse Der Flager Med Dannebrog

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at der i juli var 12,03 mio. overnatninger i danske feriehuse, hoteller, campingpladser, feriecentre, vandrerhjem og lystbådehavne. Statistikken går tilbage til 2004.

Juli bød for sjette år i træk på mere 12 mio. overnatninger på landets over­nat­nings­ste­der. Vi når godt nok ikke rekordhøjder i juli i år, men det ændrer egentlig ikke det helt store på, at det fortsat er populært at besøge et dansk hotel eller leje et sommerhus i det danske sommerland. Det er særligt tyskerne, som ynder at rejse på ferie i Danmark.

Antallet af overnatninger er i juli gået anelse ned de sidste år. Antallet af overnatninger i juli slog rekord i 2022 med 12,85 mio. overnatninger, men er i år 6,4% lavere end i 2022. Vi har set samme billede i august med lidt færre overnatninger, som sammen med juli udgør højsæsonen. På trods af det så er det samlede antal overnatninger for årets første syv måneder rekordhøjt, og det viser, at antallet af overnatninger er mere spredt udover året end tidligere. I alt har året indtil videre budt på 37,44 mio. overnatninger, hvilket er 0,5% højere end samme tid sidste år.

Det er især fra vores nærmeste nabolande gæsterne kommer fra. Tyskerne fylder klart mest med 32% af over­nat­nin­ger­ne i 2023, mens Norge, Holland og Sverige følger efter med samlet omkring 8% af over­nat­nin­ger­ne. Vi skal faktisk helt ned til 6. pladsen for at finde et land, som geografisk ligger langt fra Danmark, og det er de amerikanske turister som udgør 1,5% af over­nat­nin­ger­ne.

Ser vi på den resterende del af året, så ligner det, at travlheden fortsætter. Der findes ikke bookingtal for hoteller, campingpladser, feriecentre, vandrerhjem og lystbådehavne, men hvis vi skeler til bookingtallene i danske feriehuse for den resterende del af 2024, så var der ved udgangen af juli booket 276.348 husuger til resten af året. Det er 1,1% højere end på samme tidspunkt sidste år. Det kan derfor betyde flere overnatninger i 2024 end rekordåret 2023.

Relaterede artikler