Beskæftigelsen slår lille ny rekord

Beskæftigelsen fortsætter rekordstimen. Dagens rekord bliver dog kun sat med en lille margin.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at beskæftigelsen steg med 659 personer i maj, når der tages højde for sæson. Beskæftigelsen slår dermed ny rekord med 3.022.500 lønmodtagere i arbejde.

Beskæftigelsen fortsætter rekordstimen. Dagens rekord bliver dog kun sat med en lille margin, men ikke desto mindre fortsætter beskæftigelsen med at sætte rekorder. I årets første fem måneder er der kommet 17.000 flere personer i arbejde. Det er i sig selv en imponerende udvikling. Den flotte start på 2024 kommer desuden på ryggen af markant be­skæf­ti­gel­ses­frem­gang de seneste par år.

Ar­bejds­mar­ke­det har i en lang periode vist sig fra sin stærkeste side. Beskæftigelsen har trodset høj inflation, mærkbare rentestigning og økonomisk usikkerhed. Endnu mere friske tal viser en fortsat pæn efterspørgsel efter arbejdskraft. I juni blev der slået mere end 24.000 nye stil­lings­op­slag op, hvilket er det sjettehøjeste antal nye opslag i en juni måned, siden 2004. Det vidner om et fortsat stærkt arbejdsmarked.

Vi ser samtidig, at fremgangen i den private beskæftigelse holder et fornuftigt momentum og også drev stigningen i den samlede beskæftigelse i maj. Således steg den private beskæftigelse med 1.500 personer. Fremgangen i den private beskæftigelse er et godt signal for det underliggende behov for arbejdskraft i dansk økonomi, og der er således fortsat fine noter at spore. Den offentlige beskæftigelse faldt omvendt faldt med 800 personer i maj.

Relaterede artikler