Ledigheden står stadig bomstille

Der er ekstremt små bevægelser i ledigheden i Danmark, som har været stort set uændret gennem 2024.

Snedker Arbejder I Værksted

Friske tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) viser, at ledigheden var uændret i august. Der er ifølge de nye tal 87.033 ledige i Danmark. Le­dig­heds­pro­cen­ten lyder på 2,9%, hvor den har ligget i 10 måneder i træk nu.

Der er ekstremt små bevægelser i ledigheden i Danmark, som har været stort set uændret gennem 2024. Det er til forskel fra 2023 og 2022, hvor der var en opadgående trend i antallet af ledige, men det er bremset totalt op i år. Og ledigheden ligger historisk til den klart lave side stadigvæk. I øjeblikket lyder le­dig­heds­pro­cen­ten på 2,9% som til sammenligning var på 3,6% inden coronakrisen.

Et drønstærkt arbejdsmarked med fortsat stigende beskæftigelse er med til at holde ledigheden i kort snor. Beskæftigelsen er steget med næsten 20.000 personer alene i den foreløbige del af 2024. Det betyder, at beskæftigelsen slår nye rekorder senest med 3.025.000 lønmodtagere i arbejde i Danmark. Intet mindre end imponerende.

Vi forventer, at de fornuftige takter på ar­bejds­mar­ke­det fortsætter året ud. Stil­lings­op­sla­ge­ne ligger pænt med godt 23.000 nyopslåede stillinger i august. Det er det sjettehøjeste antal nye stil­lings­op­slag for en august måned i 21 år. Vi forbliver til den positive side på ar­bejds­mar­ke­det vegne.

Relaterede artikler