Ledigheden steg lidt i august

Men den yderst begrænsede stigning er absolut ikke bekymrende for nu.

Kvinde Og Mand Sidder Og Arbejder Foran Bærbar Pc

Nye tal viser, at ledigheden ser ud til at stige med 187 personer i august, når der tages højde for sæson. Det viser le­dig­heds­in­di­ka­to­ren fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Ledigheden steg en lille bitte smule i august. Men den yderst begrænsede stigning er absolut ikke bekymrende for nu. Det er dybest set tæt på en uændret ledighed, og samtidig er det alene en indikator. Ledigheden er overordnet set meget lav, og ar­bejds­mar­ke­det præsterer i sin helhed bundsolidt med rekorder i beskæftigelsen. Vi forbliver fortsat trygge på ar­bejds­mar­ke­dets vegne.

Beskæftigelsen er steget uafbrudt gennem 2024, hvor der foreløbig er kommet næsten 20.000 flere personer i arbejde. Det betyder, at beskæftigelsen er rekordhøj med 3.025.200 lønmodtagere i arbejde.

Ser vi ind i den resterende del af 2024, så forventer vi et fortsat robust arbejdsmarked. Antallet af stil­lings­op­slag viser, at der er fortsat pæn efterspørgsel efter arbejdskraft. I juli blev der slået knap 20.000 nye stil­lings­op­slag op. mere end 24.000 nye stil­lings­op­slag op. Historisk set bliver der slået omtrent lige så mange stillinger op som før corona. Det er samtidig det fjerdehøjeste antal stil­lings­op­slag i en juli måned i mere end 20 år.  Tempoet er dog gået lidt ud og vidner om lidt lavere fart på ar­bejds­mar­ke­det forude, men tempoet vil stadig være pænt. Vi forbliver positive på ar­bejds­mar­ke­det vegne.

Relaterede artikler