Nationalbanken forventer husprisstigninger

Boligmarkedet ligger lunt i svinget.

Kvinde Og Mand Sidder I Sofa

Nationalbanken har offentliggjort ny prognose for dansk økonomi, hvor de samtidig giver et friskt bud på udviklingen på boligmarkedet. Nationalbanken forventer, at huspriserne vil stige med 3,3% i 2024 og 3,2% i 2025. 

Boligmarkedet ligger lunt i svinget. Antallet af bolighandler klarer sig godt og minder om tiden før corona vendte op og ned på det hele, mens priserne peger op i et afdæmpet og moderat tempo. Det skyldes først og fremmest lidt lavere renter, rekordhøj beskæftigelse og fremgang i købekraften som følge af lavere inflation og høje lønstigninger. Vi forventer, at den positive fremgang på boligmarkedet fortsætter.

Hvis Nationalbanken får ret i deres prognose for 2024 og 2025, så bliver et gennemsnitlig parcelhus mere værd. I gennemsnit vil prisen på et 140 kvm. hus stige med ca. kr. 150.000 i 2025 målt i forhold til gen­nem­snits­pri­sen i 2023, hvis vi bruger kva­drat­me­ter­pri­ser fra Boligsiden.

Indtil videre har 2024 budt på næsten 52.000 bolighandler ifølge tal fra Boligsiden. Det er ca. 8% flere end sidste år, og næsten identisk med årene 2017-2019, inden corona ændrede billedet totalt. I 2020 og 2021 blev der på blot to år solgt ca. 200.000 boliger. Ser vi på huspriserne, så har de også haft pil op i den første halvdel af året.

Og der er da også grundlag for fortsatte stigninger i boligpriserne. De seneste rentefald er med til at give noget medvind til boligmarkedet. Et stigende antal salgsskilte vil dog omvendt være med til at lægge et låg på pris­stig­nin­ger­ne. Udbuddet af boliger er senest steget til det højeste siden 2019. Samlet ser vi potentiale for, at medvinden fra rentefald og et stærkt arbejdsmarked overtrumfer det voksende udbud, og at der dermed kan være nye prisstigninger i vente.

Relaterede artikler