Nationalbanken sænker renten igen

For anden gang i år sænkes renten. Og det er lige efter bogen med rentesænkning fra Nationalbanken, efter ECB sænkede renten tidligere i dag.

Kvinde Sidder Og Arbejder På Bærbar Pc

Nationalbanken sænker renten med 0,25 procentpoint. Det betyder, at ind­skuds­be­vis­ren­ten sænkes til 3,10% fra 3,35%. Det er anden gang Nationalbanken sænker renten i år. Nationalbanken forhøjede omvendt renten af 10 omgange i 2023 og 2022. Den seneste ren­te­for­hø­jel­se var præcist et år siden.

For anden gang i år sænkes renten. Og det er lige efter bogen med rentesænkning fra Nationalbanken, efter ECB sænkede renten tidligere i dag. Det er kærkomment for mange boligejere med variabel rente, som de senere år har oplevet massive ren­testig­nin­ger på deres lån. Renterne har toppet for nu, og der er lige nu udsigt til, at en hel del boligejere får glæde af det, når renten fastsættes næste gang.

Nationalbanken går i fodsporene på ECB’s rentesænkning, hvor ECB sænkede renten med tilsvarende 0,25 procentpoint tidligere i dag. Med fast­kur­spo­li­tik­ken overfor euroen vil vi typisk se, at Nationalbanken følger med ECB, når renten sænkes eller forhøjes. Og i dag er ingen undtagelse.

Ren­tes­ænk­nin­ger­ne er godt nyt for boligejere med især variabel rente. De er i høj grad påvirket af renterne hos ECB og Nationalbanken. Vi har set boligrenterne pege ned den seneste tid. De fleste boligejere med den helt korte og halvårlige rentebinding med lånet F-kort fik en lavere rente allerede ved fastsættelsen før sommerferien. Den næste ren­te­fast­sæt­tel­se er til nytår, og her er der udsigt til, at renten kommer endnu længere ned.

Relaterede artikler