Ro hos Nationalbanken

Der er ro hos Nationalbanken før den rentenedsættelse i næste uge, som ser mere og mere sikker ud.

Højehuse Set Nedefra

Nye tal fra Nationalbanken viser, at Nationalbanken ikke intervenerede i va­luta­mar­ke­der­ne i august. Det betyder, at Nationalbanken ikke har interveneret i 18 måneder. In­ter­ven­tio­ner­ne består i at sælge eller købe danske kroner mod at købe eller sælge udenlandsk valuta for at påvirke kronekursen.

Der er således stilhed på in­ter­ven­tio­ner­ne hos Nationalbanken, hvor den danske krone ligger ganske stabilt overfor euroen. Det er nu halvandet år i streg uden interventioner. Kronen ligger tæt på paritet med en kurs på 7,4598 overfor euroen, hvor pariteten er 7,46038.

Der er ro hos Nationalbanken før den ren­te­ned­sæt­tel­se i næste uge, som ser mere og mere sikker ud. Og her skal vi rette blikket mod ECB, som har rentemøde på torsdag i næste uge, hvor de med meget stor sandsynlighed leverer en ny rentesænkning på 0,25 procentpoint. Det er vores forventning, at den danske Nationalbank vil følge med en-til-en og sænke renten tilsvarende.

Kommer ren­te­ned­sæt­tel­sen som ventet i næste uge, vil ind­skuds­be­vis­ren­ten hos Nationalbanken lyde på 3,10% mod 3,35% i dag. Også i juni sænkede Nationalbanken renten, hvor de også fulgte i fodsporene på ECB. Og i 2022 og 2023 var vi vidne til en lang række af ren­te­for­hø­jel­ser fra både ECB og Nationalbanken. Det betød, at Nationalbanken gik en ind­skuds­be­vis­ren­te på -0,60% til toppen i juni på 3,60%. Og den blev så sænket til 3,35% i juni og forventeligt til 3,10% i næste uge.

Renterne på især de variabelt forrentede realkreditlån er påvirkede af udsigten til ren­tes­ænk­nin­ger. Og derfor er det også godt nyt for boligejere med variabel rente. Mange boligejeres lån med variabel rente faldt en smule 1. juli, og der kan være endnu mere i vente ved næste ren­te­fast­sæt­tel­se 1. januar.

Relaterede artikler