Stor stigning i industriproduktionen

Den kraftige stigning betyder samtidig, at den samlede produktion i industrien slår ny rekord.

Mand Tømmer En Sæk Med Korn

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at den danske in­du­stri­pro­duk­tion steg med 7,3%. i juli. Det betyder, at den samlede in­du­stri­pro­duk­tion slår ny rekord og nu ligger 18% højere end samme tidspunkt sidste år.

Wow, en massiv stigning i in­du­stri­pro­duk­tio­nen i juli. Den kraftige stigning betyder samtidig, at den samlede produktion i industrien slår ny rekord. Og det er tilmed en bred stigning i produktionen, som steg i juli i 8 ud af 12 underbrancher. Dagens tal er så absolut gode, og den rekordhøje in­du­stri­pro­duk­tion kan påvirke de helt store tal for dansk økonomi. Det vidner om en dansk industri i fin forfatning.

Me­di­ci­nal­sek­to­ren oplevede mærkbar fremgang i produktionen i juli med en stigning på lige over 10%. Men ikke alene me­di­ci­nal­sek­to­ren steg, og ser vi på produktionen uden medicin, så voksede den med 5,5% i juli, hvor ikke mindst ma­ski­nin­du­stri­en tog et spring med 14%. Produktionen er steget i 9 ud af 12 underbrancher i forhold til for et år siden.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser dog, at 35% af virksomhederne i industrien aktuelt begrænses af mangel på efterspørgsel. Dermed er mangel på efterspørgsel lige nu den største hæmsko i in­du­stri­pro­duk­tio­nen og overgår både mangel på arbejdskraft og materialer som begrænsninger. Men det er imidlertid ikke noget, som for alvor kan læses i produktionen, som altså voksede mærkbart og ganske bredt i juli.

Relaterede artikler