142.000 nye jobs i USA

Jobskabelsen skuffer lidt. Især når vi også tager de foregående måneders nedrevidering med i betragtningen.

Fem Personer Sidder Omkring Et Bord Med Bærbar Pc Og Papire På Bordet

Beskæftigelsen i USA steg med 142.000 personer uden for landbruget i august. Der var ventet 165.000, så jobskabelsen er lidt ringere end ventet. Samtidig nedjusteres de foregående to måneders jobvækst med 86.000. Ledigheden falder til 4,2% fra 4,3% måneden før, og e årlige lønstigninger stiger til 3,8% fra 3,6%.

Jobskabelsen skuffer lidt. Især når vi også tager de foregående måneders nedrevidering med i betragtningen. Renterne falder da også umiddelbart lidt i forbindelse med of­fent­lig­gø­rel­sen, hvor dagens tal holder døren åben for en ren­te­ned­sæt­tel­se fra Fed om halvanden uge. Men selvom jobskabelsen skuffer så faldt ledigheden en smule og samtidig stiger lønvæksten, og det trækker den anden vej for renterne. 

Den amerikanske centralbank, Fed, har rentemøde 18. september. Og de har signaleret, at en ren­te­ned­sæt­tel­se er under opsejling. Foreløbig har de holdt fingrene fra renteknappen, men døren står i den grad åben. Og markederne lader da også til at være ganske sikre på en ren­te­ned­sæt­tel­se. Aktuelt er der er indspriset mere end 100% sandsynlighed for, at renten sænkes om halvanden uge. Det er derfor et større spørgsmål om, hvor meget renten sænkes. Vi forventer, at Fed sænker renten med 0,25 procentpoint, men markederne indpriser lige nu mere end 40% sandsynlighed for, at det kan blive et hug på hele 0,50 procentpoint på renten.

Udsigten til ren­te­ned­sæt­tel­ser trækker renterne ned. Det gælder også de danske boligrenter, hvor kursen på de fastforrentede lån har ramt det stærkeste niveau i omkring to år. Det fastforrentede 4%-lån med afdrag er kravlet over kurs 99, mens det afdragsfrie 4%-lån er over 98. Selvom vi ikke er der endnu, så kan yderligere rentefald betyde, at visse boligejere med fast rente begynder at kunne øjne kon­ver­te­rings­mu­lig­he­der i at gå ned i en lavere rente. Samtidig påvirker de lavere renter også boligmarkedet i opadgende retning på priser og han­del­sak­ti­vi­tet.

Relaterede artikler