ECB sænker renten for anden gang

ECB sænker renten for anden gang. Og det bliver næppe sidste rentenedsættelse i år.

Udsigt Over Havnen

Den Europæiske Centralbank, ECB, sænker renten med 0,25 procentpoint. Indlånsrenten lyder nu på 3,50% mod 3,75% før ren­tes­ænk­nin­gen. Det er anden gang ECB sænker renten i år. Den første ren­te­ned­sæt­tel­se kom i juni, som var første gang siden 2019, at ECB sænkede renten.

ECB sænker renten for anden gang. Det er der bestemt grund til glæde sig over for en række boligejere, som oplever, at renten har toppet for nu. En markant lavere inflation har banet vejen for, at ECB nu står i en situation, hvor der er plads til at sænke renten. Og det bliver næppe sidste ren­te­ned­sæt­tel­se i år. Vi forventer som minimum yderligere en ren­te­ned­sæt­tel­se i 2024. Det er noget, som en del danskere boligejere allerede begynder at kunne mærke.

Der er kommet væsentligt mere styr på inflationen, som senest har ramt 2,2%. Den toppede på næsten 11% i 2022. Samtidig er ker­ne­in­f­la­tio­nen kommet ned under 3%, og ECB ser derfor solid grund for at skære yderligere af renten. Og en rentesænkning er desuden ikke nødvendigvis ensbetydende med, at pen­gepo­li­tik­ken nu er lempelig, men blot mindre stram.

Ren­tes­ænk­nin­ger­ne er godt nyt for boligejere med især variabel rente. De er i høj grad påvirket af renterne hos ECB og Nationalbanken. Vi har set boligrenterne pege ned den seneste tid. De fleste boligejere med den helt korte og halvårlige rentebinding med lånet F-kort fik en lavere rente ved fastsættelsen før sommerferien. Den næste ren­te­fast­sæt­tel­se er til nytår, og her er der udsigt til, at champag­ne­prop­per­ne kan poppe i selskab med en endnu lavere rente.

Vi forventer, at Nationalbanken følger trop og sænker renten med tilsvarende 0,25 procentpoint senere i dag. Det betyder, at ind­skuds­be­vis­ren­ten sænkes til 3,10% fra aktuelle 3,35%.

Relaterede artikler