Laveste inflation i USA i mere end 3 år

Døren står nu mere end åben for Fed til at sænke renten.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Nye tal viser, at inflationen i USA falder i juli til 2,9% fra 3,0% i juni. Det er lidt lavere end ventet, da der var ventet uændret inflation. Det er første gang siden marts 2021, at inflationen er under 3%. Inflationen toppen omkring 9% i 2022. Ker­ne­in­f­la­tio­nen, som er fratrukket energi og fødevarer, falder samtidig til 3,2% fra 3,3%. Ker­ne­in­f­la­tio­nen toppede på 6,6% i 2022. Dagens of­fent­lig­gø­rel­se er opgjort ved CPI-inflationen fra Bureau of Labor Statistics.

Inflationen rammer det laveste i mere end 3 år. Og det samme gør ker­ne­in­f­la­tio­nen, som bliver ved med at sigte ned. Døren står nu mere end åben for Fed til at sænke renten. Inflation er blevet et langt mindre be­kym­rings­punkt, og sammen med de lidt sløjere nøgletal for den amerikanske økonomi, så er der lagt op til rentesænkning. Det ligner efterhånden ret kraftigt, at den første ren­te­ned­sæt­tel­se kommer til september.

Næste rentemøde i den amerikanske centralbank er d. 18. september. Aktuelt er en rentesænkning fuldt ud indpriset. Det handler mere om hvor meget, de sænker med, og det tipper lige nu ligeligt mellem en rentesænkning på 0,25 procentpoint og 0,50 procentpoint. Vi tror også på en ren­te­ned­sæt­tel­se, men at centralbanken lægger ud med den mindre af slagsen på 0,25 procentpoint.

De danske boligrenter på fastforrentede lån er allerede påvirket af udsigten til ren­tes­ænk­nin­ger i USA. Toppen renterne er i den grad skåret af, hvor renten på det fastforrentede lån med afdrag i dag lyder på 4% til en kurs omkring 99. Til sammenligning var kursen nede omkring 97 for godt en måned siden. Renten på fast rente har de senere år været oppe omkring 5%-6%.

Relaterede artikler