2 min. læsetid

Klar til lempeligere regler for foreninger

Vores ambition er at være landets bedste bank for Forenings Danmark.

Arbejdernes Landsbank ser positivt på regeringens forslag, der skal gøre det nemmere at være forening og frivillig i Danmark.

Vores ambition er at være landets bedste bank for Forenings Danmark. Derfor har vi som bank allerede gennemført eller igangsat en række initiativer, der skal mindske bøvl og besvær for foreningerne:

  •          Vi har netop gjort klar til en basal betalingskonto for foreninger, så det er nemmere og billigere for dem at have en bankkonto. Vi er også blandt de billigste banker for foreninger i Danmark.
  • Vi har effektiviseret oprettelsen for nye for­e­nings­kun­der og processen for eksisterende for­e­nings­kun­der, der fx har skiftet ud i bestyrelsen.
  • Vi har netop ansat en decideret direktør for for­e­nings­om­rå­det, der skal sikre, at foreningerne får god service og en smidig behandling i banken.
  • Vi ser positivt på en lempeligere ri­si­ko­vur­de­ring af foreninger på AML- og KYC-området. Vores erfaring er netop, at foreninger ikke udgør en stor risiko inden for hvidvask og kundekendskab.

”Arbejdernes Landsbank er en bank for foreninger – det er faktisk en del af vores strategi. Vi mener, det skal være nemmere for foreningerne – og for bankerne – og derfor bakker vi fuldstændig op om regeringens nye initiativer. Vi har allerede sat strøm til en del af processerne i 2024, og vi vil investere endnu mere på for­e­nings­om­rå­det i fremtiden,” siger Bjørn Bøje Jensen, vicedirektør i Arbejdernes Landsbank med ansvar for erhverv og foreninger.

Christian Schmidt Christiansen, nyansat for­e­nings­di­rek­tør: 

”Som ny for­e­nings­di­rek­tør er det fantastisk at opleve, hvordan foreninger allerede er en naturlig del af DNA'et i Arbejdernes Landsbank, og hvor meget for­e­nings­om­rå­det fylder i banken. Sammen med for­e­nings­kun­der og kolleger vil jeg arbejde for at forsætte den positive udvikling af for­e­nings­om­rå­det.”  

Relaterede artikler

Bedste bank for foreninger