3 min. læsetid

Pæn fremgang i første halvår

Første halvår 2024 byder på et overskud på 1.239 mio. kr. før skat. Resultatet er tilfredsstillende og som forventet.

Arbejdernes Landsbank Koncernen, der har Vestjysk Bank (72,9 pct. ejerskab) og AL Finans som dat­ter­sel­ska­ber, har i første halvår 2024 opnået et resultat på 1.239 mio. kr. før skat. Samme periode sidste år bød på et resultat på 1.153 mio. kr. før skat. 

Der er dermed tale om en re­sul­tat­frem­gang på 7,5 pct.

Til­freds­stil­len­de og som forventet

Hal­vårs­re­sul­ta­tet betegnes som til­freds­stil­len­de og i tråd med for­vent­nin­ger­ne til årsresultatet, der fortsat forventes at lande i niveauet 2,0-2,4 mia. kr. før skat.

”I Danmark har første halvår 2024 budt på faldende inflation og et fortsat højt renteniveau, på trods af Na­tio­nal­ban­kens ren­te­ned­sæt­tel­se i juni 2024. Dansk økonomi fremstår robust med høj beskæftigelse, let stigende boligpriser og stigende indlån. Samlet set har danskerne en god buffer i en tid, hvor der nu er udsigt til lavere vækst i dansk økonomi,” siger viceadm. direktør Frank Mortensen.

Fortsat kundetilgang

Første halvår har budt på fortsat kundetilgang i både Arbejdernes Landsbank og Vestjysk Bank. Arbejdernes Landsbank har dermed over 358.000 kunder og koncernen samlet over 552.000 kunder.

Koncernens samlede udlån er siden årsskiftet steget med 4,5 pct., og det samlede indlån er steget med 5,1 pct.

Du finder den aktuelle halvårsrapport på denne side.

Relaterede artikler