Få overblik over din økonomi med budgetberegneren

Det er altid en god idé at lægge et budget og have et godt overblik over sin egen økonomi. Når dit budget står klart for dig, er det meget nemmere at lægge en plan for dine udgifter og indtægter. Så ved du, hvor meget du har og kan betale udgifter af, og hvor meget du har og kan leve af.

Gode råd til budgetplanlægning

Er du lige flyttet, kan det være svært at danne sig et overblik over sin økonomi og sit budget. Heldigvis kan du komme let i gang med nogle enkle trin og vores vejledende budgetberegner nedenfor.

Ved hjælp af vores budgetberegner, kan du let få et overblik over dit budget, og hvordan du kan få pengene til at passe hver måned. Du får et overblik over, hvordan du bruger dine penge – og dermed får du også nemmere ved at spare op på sigt.

kr.
kr.
kr.
kr.
kr.


1. Lav en liste over dine indtægter

Det kan være en rigtig god idé at kategorisere dine indtægter, som kan dække over mange ting. Skriv alle dine indtægter ned et sted, både faste indtægter og andre typer af varierende indtægter som eksempelvis løn fra dit fritids- eller studiejob. Det kan også være boligstøtte og feriepenge.

2. Lær at skelne mellem dine udgifter

Du har to typer af udgifter – de faste og de variable. Mens de faste udgifter er dem, som du eksempelvis skal betale månedligt eller årligt, er dine variable udgifter dem, som du selv styrer.

Dine variable udgifter kan være mad, fornøjelser, husholdning mv. Du har mere kontrol over dine variable udgifter, og det er derfor specielt vigtigt, at du budgetterer dem godt. Disse typer udgifter er ofte dem, som kan være svære at huske eller beregne. Derfor er vores budgetberegner en stor hjælp, da den er med til at give dig et overblik over disse.

3. To konti er bedre end en

Når du har overblik over dine udgifter og indtægter, bør du oprette en ekstra konto, hvis du ikke allerede har gjort det. Med flere konti, får du et bedre overblik over, hvad du bruger penge på de forskellige konti til. Lav eksempelvis en konto, som du alene bruger til særlige udgifter som fx mad og husholdning.

Du kan med fordel lave endnu flere konti, og fordele dine penge på dem, som du har budgetteret. Husk altid at være realistisk og ærlig med dig selv. Lav fx en konto til opsparing og en til uforudsete udgifter. De uforudsete udgifter kommer med garanti, og mange glemmer at sætte af til disse. 

4. Hold overblikket med mobilbank

Det er altid en god idé, at have bankens mobil-app på sig. På den måde kan du nemt tjekke din økonomi og dit budget, når der er brug for det. Med mobilbank kan du nemt tjekke dit forbrug gennem dagen, og holde øje med din konto eller konti.

Læs mere om mobilbank