3,5%-lån på vej til boligejerne

Det er den seneste tids rentefald, som har banet vejen for, at et 3,5%-lån nu igen bliver en mulighed for boligejerne.

Seniorpar Vasker Op

Renterne er faldet på det seneste, og det får nu Totalkredit til at åbne et nyt 30-årigt fastforrentet lån med en rente på 3,5%. Det er netop offentliggjort i en fonds­børs­med­del­el­se.

Åbningen af det nye 3,5%-lån sker som konsekvens af, at det 30-årige 4%-lån med afdrag handler i en kurs over 99,5 i øjeblikket, og derfor ligger tæt på kurs 100. Skulle lånet gå over kurs 100 vil det lukke for tilbud.

3,5%-lån er på vej til boligejerne. Det er første gang i mere end to år, at vi skal hilse på et lån med en rente på 3,5%. Det er den seneste tids rentefald, som har banet vejen for, at et 3,5%-lån nu igen bliver en mulighed for boligejerne. Med lånets genkomst rykker vi samtidig også tættere på, at mange boligejere skal pudse begrebet ned­kon­ver­te­rin­ger af igen efter næsten tre års pause.

Mange boligejere med fastforrentede lån konverterede op i rente i 2022, da renterne på kort tid steg fra omkring 2% til helt op i mod 6%. Det gjorde for at skære en god bid af restgælden. De pågældende boligejere fik dog samtidig en højere månedlig ydelse, og tog dermed kun første stik hjem. For at tage andet stik hjem, så skal der nedkonverteres igen, hvis man vil tilbage til den oprindelige månedlige ydelse.

Her kan genkomsten til 3,5%-lånet betyde, at det igen på sigt kan blive aktuelt at konvertere ned i rente. Vi er dog der ikke helt endnu, hvor det er relevant for de fleste boligejere at konvertere ned i rente. Det vil bl. a. være de boligejere, som i dag sidder med et 5%- eller 6%-lån, hvor det kan gå hen at blive aktuelt med en ned­kon­ver­te­ring.

Relaterede artikler