Flest sommerferiehandler i 3 år

Boligmarkedet præsterede i juli det højeste antal sommerferiehandler i 3 år.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Nye tal fra Boligsiden viser, at der blev handlet i alt 6.613 boliger i juli. Det er 4% færre end i juni, men juli er typisk også kendetegnet ved færre handler som følge af sommerferie.

Tager vi højde for sæson, så steg antallet af handler derimod i juli i forhold til juni med 6%. Det er ganske normalt med færre handler i sommerferien, og nedgangen i han­del­sak­ti­vi­te­ten var tilmed lille i år. Der er derfor underliggende tale om en stigning i handlerne, når vi tager højde for sæson. Det er et klart tegn på, at boligmarkedet så småt er ved at komme op i omdrejninger igen efter en lidt sløv start på året.

Der altså fint gang i bolighandlerne. Boligmarkedet præsterede i juli det højeste antal som­mer­fe­ri­e­hand­ler i 3 år. Og han­del­sak­ti­vi­te­ten minder lige nu meget om tiden før corona, som sparkede gang i nogle helt vilde udsving.

Boligmarkedet får lige nu medvind af de første rentefald, som typisk er gunstigt for boligmarkedet. Samtidig oplever mange danskere fornyet købekraft med pæne lønstigninger, mens også beskæftigelsen fortsat stiger. Det giver grundlag for, at der kan være et fornuftigt efterår i vente for boligmarkedet.

Boligsalget for juli måned ligger historisk set fint i svinget, og tættere på det niveau vi normalt ser solgt for måneden. Sammenlignet med sidste år er salget forbedret med 13%. Og sammenlignet med for to år siden er salget vokset med hele 37%. Hussalget er med til at trække måneden op, når vi tager højde for sæson, og sommerhuse præsterer også pænt på trods af ferien. Lej­lig­heds­sal­get har svært ved rigtigt at tage fart, hvor der stadig er et stykke op til det niveau, som vi tidligere har været vant til fra den front.

Boligmarkedet er blevet hjulpet tilbage på sporet af flere faktorer. Re­al­løn­nin­ger­ne har taget fart, beskæftigelsen slår rekord på rekord, og der er kommet ro på renter og inflation. Overgangen til de nye boligskatter i starten af året satte dog en lille håndbremse på især lej­lig­heds­sal­get. På trods af dette er det en fin præstation lej­lig­heds­mar­ke­det har vist.

Vi forventer, at den positive, fremgang på boligmarkedet fortsætter. Han­del­sak­ti­vi­te­ten har i de seneste måneder mindet mere om tiden før corona, og det ser vi fortsætte. Boligpriserne ser vi løfte sig med lille pil op drevet af helt fundamentale forhold fra lidt lavere renter og et stærkt arbejdsmarked.

Relaterede artikler