Boligpriserne steg i juli

Efter en noget bumpet start på året, så har den seneste tid budt på nye prisstigninger på boligmarkedet.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Nye tal fra Boligsiden viser, at boligpriserne steg i juli. Huspriserne steg med 0,2%, og lej­lig­heds­pri­ser­ne steg med 0,7%. Også som­mer­huspri­ser­ne havde pil op med 0,4%. Også når vi tager højde for sæson, er der bo­lig­pris­stig­nin­ger på alle boligtyper.

Der er pil op for boligpriserne. Efter en noget bumpet start på året, så har den seneste tid budt på nye prisstigninger på boligmarkedet, og priserne ligger nu pænt over årets begyndelse. Boligmarkedet nyder godt af, at renterne er begyndt at falde suppleret med et stærkt arbejdsmarked og stigende lønninger for mange danskere. Det lægger samtidig et fornuftigt fundament for den resterende del året, som kan byde på nye prisstigninger.

Sammenlignet med ved årets begyndelse, så ligger huspriserne knap 4% højere i dag. Det betyder, at et gennemsnitligt hus på 140 kvm er steget med knap 90.000 kr. siden årsskiftet. Lej­lig­heds­pri­ser­ne er steget med lige på den gode side af 3%, hvilket tilsvarende svarer til en bo­lig­pris­stig­ning på knap 90.000 kr. for en lejlighed på 80 kvm. Som­mer­huspri­ser­ne er i samme periode steget med knap 3%, og det betyder, at sommerhuse i gennemsnit er steget med godt 50.000 kr. i forhold til ved årets begyndelse for et sommerhus på 90 kvm.

Også boligsalget ligger fint i svinget. De seneste tal for han­del­sak­ti­vi­te­ten dækker over juni måned, som bød på en fremgang i forhold til maj, når der tages højde for sæson. Boligsalget minder samlet set om det, som vi var mere eller mindre vant til før corona.

Der er grundlag for fortsat pæne takter for boligmarkedet. Den seneste tids rentefald er som oftest en hjælpende hånd til boligmarkedet og kan tirre interessen for overvejende boligkøbere til at købe drømmeboligen. På den anden side vokser udbuddet af boliger, som har ramt det højeste i fem år. Det lægger isoleret set et nedadgående pres på boligpriserne. Samlet set er der dog potentiale for, at medvinden fra rentefaldene og et stærkt arbejdsmarked overtrumfer det voksende udbud, og at der dermed kan være nye prisstigninger i vente.

Relaterede artikler