Beskæftigelsen slår igen rekord

Fremgangen er dog gået et gear ned, hvor især i den private beskæftigelse mister kadence.

Kvinde Og Mand Sidder Og Arbejder Foran Bærbar Pc

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at beskæftigelsen steg med 1.833 personer i juli, når der tages højde for sæson. Beskæftigelsen slår dermed igen ny rekord med nu 3.026.100 lønmodtagere i arbejde.

Rekord på rekord på rekord. Vi er vidne til et overordnet set flot arbejdsmarked. Fremgangen er dog gået et gear ned, hvor især i den private beskæftigelse mister kadence. I juli var det primært den offentlige beskæftigelse, som drev fremgangen. Men det er ikke umuligt, at flere be­skæf­ti­gel­ses­re­kor­der kan være i vente. Vi forventer, at de fornuftige takter på ar­bejds­mar­ke­det fortsætter for en tid endnu.

Beskæftigelsen er steget uafbrudt gennem 2024. Siden årsskiftet er der samlet kommet mere end 20.000 flere personer i arbejde. Fremgangen ses bredt på ar­bejds­mar­ke­det med blandt andet fremgang i industrien, handel, byggeriet og er­hvervs­ser­vi­ce.

Ar­bejds­mar­ke­det har trodset år med høj inflation, mærkbare rentestigning og økonomisk usikkerhed. I forhold til for et år siden er der kommet 31.000 flere personer i arbejde og sammenlignet med for to år siden, er beskæftigelsen steget med næsten 70.000 personer. Det er mildt sagt imponerende i lyset af de udfordringer, som økonomien ellers stod overfor.

Vi hæfter os ved, at fremgangen i juli primært var drevet af den offentlige beskæftigelse, som steg med 1.500 personer. Den private beskæftigelse steg alene med 300. Dog har den private beskæftigelse primært stået bag fremgangen set for 2024 som helhed. Den private beskæftigelse er et godt signal for det underliggende behov for arbejdskraft i dansk økonomi.

Mere friske tal viser desuden en fortsat fornuftig efterspørgsel efter arbejdskraft. Stil­lings­op­sla­ge­ne ligger pænt med godt 23.000 nyopslåede stillinger i august. Det er det sjettehøjeste antal nye stil­lings­op­slag for en august måned i 21 år. Vi forbliver til den positive side på ar­bejds­mar­ke­det vegne.

Relaterede artikler