Danskerne får 25,4 mia. tilbage i skat
Mange vil derfor kunne se, at saldoen på kontoen er vokset, hvis de logger på netbanken i dag.
Skattestyrelsen oplyser, at de fra i dag påbegynder udbetalingen af overskydende skat på i alt 25,4 mia. kr. Det svarer til ca. 6.600 kr. i gennemsnit pr. person. Langt hovedparten af pengene lander på danskernes bankkonti i dag. Til sammenligning landede der sidste 25,7 mia. kr. i overskydende skat.
I dag lander der en milliardstor bunke penge på danskernes bankkonti i form af overskydende skat. Mange vil derfor kunne se, at saldoen på kontoen er vokset, hvis de logger på netbanken i dag. De ekstra kroner på kontoen vil helt sikkert vække glæde hos mange, selvom der i bund og grund er tale om ens egne penge, som man har betalt for meget i skat sidste år.
Selvom de fleste danskere kan se frem til at modtage penge tilbage i skat, så kommer vi ikke udenom, at en del danskere skal betale mere i skat, hvilket udgør 7,8 mia. kr. Har man restskat, som endnu ikke er betalt, så skal man huske, at der løber renter på beløbet hver dag, og har gjort det siden 1. januar. Dag-til-dag-renten lyder på 5,3% og bliver beregnet fra 1. januar til og med den dag, hvor du betaler restskatten, og renten er ikke fradragsberettiget. Betaler man først efter 1. juli, så kommer renten til at lyde på et fast procenttillæg på 7,3% oveni i restskatten. Så med andre ord, så vokser den rente, man skal betale på en eventuel restskat dag for dag.
Hvis det er gået i glemmebogen at få tjekket årsopgørelsen for 2024, så har man stadig nogle dage til at få det gjort i. Man kan nemlig frem til 1. maj nå at rette i årsopgørelsen, hvis det er nødvendigt. Her kan man i samme ombæring rette blikket mod forskudsopgørelsen for 2025.
Mange danskere har god grund til at kaste et ekstra blik på forskudsopgørelsen for 2025. Renten er nemlig faldet – især for boligejere med variabel rente. Det betyder færre renteudgifter, og dermed lavere rentefradrag. Og retter man ikke sin forskudsopgørelse med de nye, og lavere, renteudgifter, så risikerer man en restskat til næste år. Herudover bør man naturligvis også tjekke de øvrige poster på forskudsopgørelsen – især befordringsfradrag og indkomst.