1. Gå ombord i dine køkkenskabe – og planlæg dine indkøb
Dit køleskab, dine køkkenskabe og din fryser gemmer på guld – hvis du husker at udnytte al maden.
I Danmark smider de private husholdninger 247.000 ton mad ud om året, skriver Fødevarestyrelsen. Det er ca. 30% af det samlede madspild i Danmark. Det er både dyrt for klimaet og privatøkonomien.
Du kan sikkert også med nogle små greb mindske madspild hjemme hos dig. Du kan fx gøre som supermarkederne og stille de ældre (og de åbne) fødevarer forrest i køleskabet/skabet - og helst på en hylde i din øjenhøjde - så du hele tiden er opmærksom på maden og husker at bruge den. Gem dine rester et centralt sted i køleskabet og brug dem i al din madlavning, uanset om det er hverdagsmad eller gæstemad. Mangler du madvarer, så skriv tingene på en liste og køb kun dét, der står på listen.
Fødevarestyrelsen har udviklet et ugeskema, hvor du og din familie kan følge jeres madspild, og hvor det opstår henne. På bagsiden af skemaet får I konkrete råd til, hvordan I kan mindske jeres madspild.