5 gode råd til booking af sommerferie

Når sommerferien skal bookes, kan det ofte betale sig at være i god tid. Men hvornår er det billigst at bestille? Hvilken rejsedag er billigst? Er nogle betalingskort bedre end andre? Få svarene på nogle af de mest stillede spørgsmål, når du skal bestille flyrejse.
Far Leger Flyver Med Datter På Stranden

Gode råd, når du skal bestille flyrejse

1. Hvornår er det billigst at bestille flyrejse?

I højsæsonen juli/august er der rift om flybilletterne, så her gælder det om at bestille så tidligt som muligt. En undersøgelse fortæller, at det er billigst at booke tirsdag eftermiddag, fordi flyselskaber kan finde på at sætte priserne ned mandag aften eller tirsdag morgen, og så opstår der en mindre priskrig i løbet af tirsdag. En anden undersøgelse konkluderer, at søndag er den bedste dag at bestille billige billetter.

2. Hvilken rejsedag er billigst?

Tirsdag er som regel den billigste rejsedag med fly – og søndag den dyreste. Men mange hoteller og ferieboliger har skiftedag om lørdag eller søndag, så det kan være svært at undgå at rejse i de dyrere weekender.

3. Er det lige meget, hvordan jeg betaler min rejse?

Når du køber flybilletter, er du allerbedst sikret, hvis du betaler med et internationalt betalingskort som Visa eller Mastercard. Så kan banken nemlig hjælpe dig med at få pengene retur, hvis flyselskabet skulle gå konkurs.

Hvis du betaler med Visa/dankort, så sker betalingen med Visa-delen kun, hvis du selv aktivt kan vælge Visa som betaling, eller du køber billetten på en udenlandsk hjemmeside. På en dansk webshop vil der automatisk ske betaling med dankort-delen, og så kan banken ikke hjælpe, hvis flyselskabet går konkurs.

4. Kan jeg fortryde mit køb?

Når du handler på nettet, har du i langt de fleste tilfælde 14 dages for­try­del­ses­ret. Men hvis du køber dine flybilletter på nettet, gælder for­try­del­ses­ret­ten ikke.
Derfor er det ekstra vigtigt at holde tungen lige i munden, når du køber flybilletter.

5. Hvad hvis jeg bliver syg eller forhindret i at rejse?

Udover det blå EU-sundhedskort bør du have en rej­se­for­sik­ring, når du rejser ud. Den kan tilkøbes i dit for­sik­rings­sel­skab eller i din bank som tillæg til dit Mastercard. En rej­se­for­sik­ring bør som minimum dække hjemtransport, sygdom og overfald. Men den måske allervigtigste og oftest benyttede er en ”af­be­stil­lings­for­sik­ring”. Den sikrer, at du kan få pengene retur, hvis du er nødt til at aflyse turen pga. fx alvorlig akut sygdom. Af­be­stil­lings­for­sik­ring er ikke standard på alle rej­se­for­sik­rin­ger, så vær opmærksom på, om du har den, eller om den skal tilkøbes. En af­be­stil­lings­for­sik­ring dækker bl.a. ved dødsfald og akut alvorlig sygdom eller tilskadekomst hos dig og din nærmeste familie. Nogle af­be­stil­lings­for­sik­rin­ger dækker også tilfælde af indbrud eller brand i din bolig eller din virksomhed.

Se også